Lasagne Bolognese

Recept Lasagne Bolognese

Lasagne BologneseHier vindt u nu het recept van de meest populaire soort lasagne; Lasagne Bolognese. Lasagne Bolognese is een lekkere machtige ovenschotel gevuld met verse groentes, vlees een overheerlijke dikke saus er bovenop met een laag pittige kaas. Het recept voor Lasagne Bolognese kan het hele jaar door worden gebruikt en voor alle gelegenheden. In de winter is het een ideaal recept op de maag te verwarmen en in de zomer is het recept een lekkere toevoeging aan die overheerlijke zomer salade. Het recept voor lasagne kan op vele manieren gemaakt worden. Maar de meest populaire is toch het recept voor de Lasagne Bolognese.

Ingrediënten

  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 500 gram rundergehakt/varkensgehakt/kipgehakt
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (of 1 eetlepel verse kruiden)
  • 250 gram lasagnebladen
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 0.5 liter melk
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels groene pesto

Bereidingstijd: 90 min.     6 porties

Voorbereiding

Schil de uien en snijd ze in snippers. Was vervolgens de peen en de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Pers de gepelde knoflook hierover uit. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bereidingswijze

  1. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui met het gehakt en de knoflook.
  2. Voeg vervolgens de peen en de bleekselderij toe, zodat deze ondertussen mooi mee kan garen.
  3. Als het gehakt een beetje korrelig is voeg je de tomatenblokjes toe. Voeg hier meteen de kruiden bij en wat zwarte peper en zout. Roer het mengsel goed door en laat het iets inkoken.
  4. Breng een pan water aan de kook met een klein scheutje olijfolie en kook hierin de lasagnebladen volgens de beschrijving gaar. Deze beschrijving staat vaak op de achterkant van de verpakking.
  5. Voor het maken van de Bechamelsaus pak je een andere pan en smelt hierin de boter. Voeg vervolgens de bloem toe zodat er een mooie dikke pasta ontstaat. Deze pasta word Roux genoemd en zorgt ervoor dat de melk straks zo dik wordt als saus.
  6. Voeg de melk dan ook langzaam toe terwijl je goed blijft roeren, er ontstaat nu een gladde saus. Roer door deze saus de pesto en laat hem een minuutje of 3 doorkoken.
  7. Vet een brede ovenschaal in met wat boter. Hier schenk je een laagje vleesaus in. Niet al te veel.
  8. Vervolgens leg je hierop de verschillende lasagne bladen in lagen. Vervolgens maak je laagjes van vleessaus, bechamelsaus en lasagnebladen.
  9. De laatste laag is er één van bechamelsaus met daarover de geraspte kaas. Zet de lasagne in de oven en na 20 minuutjes is de lasagne klaar om geserveerd te worden.

Tip

Serveer de Lasagne Bolognese met een glas rode wijn een lekkere salade met een goed glas rode Italiaanse wijn en een frisse groene salade.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie