Loempia vegetarisch

Recept Loempia vegetarisch

vegetarische loempiaSpeciaal voor de vegetariërs, een heerlijke snack de loempia vegetarisch vol met groenten. Je kunt maar niet genoeg van krijgen! Loempia’s zijn in verschillende varianten te verkrijgen en ook als kant en klaar product. Maar het zelf maken is uiteraard het lekkerst en met het recept voor de vegetarische loempia, kun je het ook echt zelf maken!

Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Bereidingstijd: 60 min.
Aantal personen: 10

Ingrediënten voor 10 personen

  • 100 gram wortel
  • 100 gram courgette
  • 4 takjes munt
  • 50 gram pinda’s
  • 5 vellen filobladerdeeg, ontdooid
  • 50 gram taugé
  • Olie om in te frituren

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een frituurpan tot  ongeveer 180 °C.
  2. Rasp de wortel en courgette in grove flinters.
  3. Snijd vervolgens de blaadjes en takjes munt fijn en hak daarna  de pinda’s fijn.
  4. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden.
  5. Bestrijk de randen van het deeg met met wat olie.
  6. Verdeel de courgette, wortel en taugé in kleine hoopjes over de onderkanten van de repen deeg.
  7. Bestrooi de groenten met de pinda’s, zout, munt en peper naar smaak.
  8. Vouw de zijkanten van het deeg strak over de vulling en rol het deeg op; met wat olie plak je de randen vast.
  9. Frituur de loempia’s in 2-3 minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de loempia’s met zoete of pittige chilisaus bij, heb je dit niet? Dan kun je het ook gewoon met ketchup serveren.

Tip

Deze vegetarische loempia is een heerlijk bijgerecht als tussendoortje maar, ook super gezellig met bezoek. Heb je toch liever de niet vegetarische versie van de loempia? Dat kan! Mini loempia

Bron: ah.nl

,

No comments yet.

Geef een reactie