Maïsmuffins

Recept Maïsmuffins

MaïsmuffinsWie kent muffins nu niet. We hebben ze in verschillende vormen, maten en smaken. Hieronder vindt u nu het Maïsmuffins recept voor de overheerlijke en bovendien erg gezonde muffins. Ze zijn zeer makkelijk te bereiden en ook erg snel klaar. Maïsmuffins zijn erg gezond en goed voor mensen die niet veel van zoetigheid houden. Probeer daarom nu meteen het recept uit voor de overheerlijke lekkere Maïsmuffins. Wat ook lekker is zijn de Kersenmuffins met amandel stukjes!

Ingrediënten

  • 4 gedroogde tomaatjes op olie
  • 125 gram tarwemeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • een blikje maïskorrels
  • 5 eetlepels kwark
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • 40 gram vloeibare boter
  • zout

Materialen

  • Muffinvorm
  • papieren vormpjes

Bereidingstijd: 35 min.     10 muffins

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef de volkoren meel samen met de bakpoeder. Klop hierna de eieren los en meng dit vervolgens met 5 eetlepels kwark. Voeg vervolgens alles bij mekaar.
  3. Blijf de kwark stevig roeren zodat er en glad mengsel ontstaat.
  4. Snij de tomaatjes op olie fijn en meng dit samen met de oude kaas en de maïskorrels. En voeg dit vervolgens toe aan het mengsel.
  5. Zorg ervoor dat je alles goed mengt met het deeg.
  6. Als laatst voeg je een beetje zout toe en de vloeibare boter. Zorg ervoor dat de boter goed vermengd wordt met het deeg.
  7. Vul de muffinvorm met de papieren vormpjes. Giet daarna met behulp van twee eetlepels bolletjes van muffin mengsel in de vormpjes.
  8. Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 175 graden. Haal na het bakken de Maïsmuffins uit de muffinvorm en laat de Maïsmuffins afkoelen op een rooster.

Muffin recepten

Om te controleren of de Maïsmuffins gaar zijn, kun je een statéprikker gebruiken. Prik met de satéprikker in de muffin. Als deze er schoon uit komt, dan weet je dat de muffin klaar is! Op zoek naar meer muffin recepten? Probeer dan Kersenmuffins met amandel stukjes.

,

No comments yet.

Geef een reactie