Marokkaanse Kip Tajine

Recept Marokkaanse Kip Tajine

Marokkaanse kip TajineHier onder vindt u nu het recept voor de Marokkaanse kip Tajine. Tajine is op verschillende manieren te maken, en het is zeer eenvoudig. Kip Tajine is een oud Marokkaans recept en wordt nu nog steeds in Marokko op deze wijze bereidt. Het is ook een gerecht dat nog steeds vaak geconsumeerd wordt in Marokko. Het recept is zeer makkelijk te bereiden en is snel klaar. Dus wilt u een uniek stukje Marokko proeven? Probeer dan nu het recept voor de Marokkaanse kip Tajine uit, en waan u in de oosterse wereld.

Ingrediënten

 • 1 pak Knorr wereldgerechten Marokkaanse kip Tajine
 • 350 gram kip
 • 200 gram winterpeen
 • 1 Courgette
 • 1 Ui
 • Olie
 • Water

Bereidingstijd: 20 min.     4 porties

Bereidingswijze

 1. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Meng de kip in een grote kom met de marinade van Knorr.
 2. Voeg 2 eetlepels olie aan de kip toe. Roer het geheel goed door mekaar en laat het ongeveer 10 minuten in trekken.
 3. Snijd de ui in kleine snippers en de winterpeen en courgette in stukjes.
 4. Verhit een pan met wat olie en bak hierin de kipblokjes goudbruin. Voeg vervolgens de ui en groente toe en bak dat ongeveer 5 minuten met de kip mee.
 5. Voeg de inhoud van het zake toe aan 175 ml water. Voeg dit toe aan de kip en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het 10 minuutjes op zacht vuur stoven.
 6. Breng in een pan 300 ml water aan de kook. Voeg de inhoud van het zakje couscous toe met een lepel olie. Roer het geheel door mekaar.
 7. Laat het geheel ongeveer 5 minuten koken.
 8. Wanneer al het water opgenomen is, is uw Marokkaanse kip Tajine klaar.

Tip

Probeer eens de andere heerlijke recepten uit de Marokkaanse keuken zoals; Marokkaanse wortelsalade of  de Marokkaanse Vissoep

No comments yet.

Geef een reactie