Marokkaanse pannenkoeken

Marokkaanse pannenkoeken recept

Marokkaanse pannenkoekEen heerlijke pannenkoek, niet zomaar een pannenkoek maar een Marokkaanse pannenkoek! Het bijzondere aan deze Marokkaanse pannenkoeken is dat ze vierkant van vorm zijn. Ook worden ze op een hele andere manier bereidt. Hoe deze Marokkaanse vierkante pannenkoeken bereid worden zal duidelijk worden in dit recept. Dit recept komt uit de Marokkaanse keuken en is bedoelt voor 6 personen, het is lekker met een klontje boter en/of wat honing. Het bereiden van dit recept kost je maar 45 minuten waarna je heerlijk kunt genieten van je zelfgemaakte Marokkaanse pannenkoeken.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Bereidingstijd:
Aantal personen: 6

Ingrediënten 6 personen

 • 320 gram bloem
 • ½ theelepel zout
 • ½ eetlepel bakpoeder
 • ½ eetlepel suiker
 • 1 ei
 • 180 ml lauw water
 • Fijne griesmeel
 • Olie

Bereidingswijze: Marokkaanse pannenkoeken

Voorbereiding

 1. Doe alle ingrediënten (behalve de olie en griesmeel) in een ruime deegkom samen en begin het deeg circa 20 minuten goed te kneden. Tot er een soepele deeg ontstaat.
 2. Wikkel het deeg vervolgens in plastic folie en laat het ongeveer 15 minuten rusten.

Marokkaanse pannenkoeken maken

 1. Na ongeveer 15 minuten haal de deeg uit de plastic folie en maak je 6 bolletjes.
 2. Besmeer de bolletjes in met olie en dek ze af met een stuk plastic folie. Laat ze 15 minuten rusten.
 3. Neem vervolgens een bolletje en druk deze voorzichtig met de hand plat tot het deeg een groot, dun cirkelachtige vorm krijgt.
 4. bestuif het met een beetje griesmeel en vouw het vervolgens van links naar het midden, bestuif het met een beetje griesmeel. Daarna vouwen van rechts naar het links, bestrooi nogmaals met een beetje griesmeel. Vervolgens van boven naar het midden en van beneden naar boven met als eindresultaat een vierkante vorm.
 5. Leg het op een met olie ingevette dienblad en druk ze één voor één vlak zodat het vierkante deeg wat groter en platter wordt.
 6. Nu kunnen we beginnen met het bakken. Plaats het deeg in een pan met een klein beetje olie erbij. Bak ze aan beide kanten totdat ze goudbruin van kleur zijn (zie afbeelding).

Tip

Serveren met een klontje boter en wat honing.

Hebben de Marokkaanse pannenkoeken gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie