Marokkaanse wortelsalade

Recept Wortelsalade

Marokkaanse wortelsaladeDeze heerlijke en gezonde wortelsalade recept kent zijn roots in Marokko. Het wordt gegeten als een voorgerecht en is goed te doen met het avondeten. De Marokkaanse wortelsalade is redelijk makkelijk te maken als je stappen volgt zoals ze hieronder zijn beschreven en daarnaast heb je het in no time gemaakt! Wacht niet langer en maak deze wortelsalade!

Gang: Voorgerecht
Keuken: Marokkaans
Bereidingstijd: 120 min.
Aantal personen: 2

Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes verse koriander
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 koffielepel harissa
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schrap de wortels en snijd ze in redelijke plakjes.
  2. Laat de wortels koken in water met een beetje zout tot ze zacht maar nog stevig zijn.
  3. Verhit olijfolie in een pan en voeg de specerijen, de fijngehakte knoflook, zout naar smaak en de harissa aan toe.
  4. Laat het op laag vuur 3 minuten zachtjes fruiten en voeg vervolgens de uitgelekte plakjes wortel aan toe.
  5. Roer het geheel goed door elkaar.
  6. Schep de wortelsalade in een kom en bestrooi het met de fijngehakte verse koriander.
  7. Zet de Marokkaanse wortelsalade 1-2 uur in de koelkast voordat je het opdient.

Tip

De salade smaakt de volgende dag nóg lekkerder!

,

No comments yet.

Geef een reactie