Mini loempia

Recept Mini loempia

mini loempiaEen heerlijke snack is de mini loempia. Je kunt maar niet genoeg van krijgen! Deze loempia’s zijn in verschillende varianten te verkrijgen en ook als kant en klaar product. Zelf maken is ook een optie en dat is uiteraard het lekkerst! De loempia’s zelf maken kan met het recept hieronder. De bereidingstijd valt reuze tegen en het resultaat is verrukkelijk, gewoon proberen dus! Veel plezier met het maken van de mini loempia’s en alvast smakelijk eten!

Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 20

Ingrediënten voor 20 personen

  • 1 pak bladerdeeg
  • 150 gram tauge
  • 500 gram runder of varkensgehakt
  • 1 dunne prei
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 of 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1.5 tl trassie
  • 1.5 tl djahe
  • 1 tl laos
  • ongeveer 3 eetlepels ketjap manis
  • ongeveer 3 eetlepels ketjap asin
  • Olie om in te frituren

Voorbereiding

Ter voorbereiding kun je alvast het volgende doen:

  • Prei, tauge en paprika wassen.
  • De prei en rode ui in hele dunne ringetjes snijden.
  • De paprika in dunne reepjes snijden.
  • De pepers heel fijn snijden.
  • Tot slot de knoflook heel fijn snijden.

Bereidingswijze

  1. Laat de wok lekker heet worden, doe er vervolgens de ketjap manis en ketjap asin, trassie, laos, djahe, knoflook, pepers en het gehakt in de wok en laat het gehakt iets rullen voordat je de overige ingrediënten erbij doet.
  2. Doe de prei, paprika en rode ui erbij en doe als allerlaatste de tauge er bij. Laat dit even een minuut of 3 warm worden en daarna laat je het weer afkoelen.
  3. Als de vulling is afgekoeld pak je het bladerdeeg, deze snijd je diagonaal door.
  4. Leg in het het midden van de driehoekjes een beetje vulling. Maak de randen vochtig en vouw ze dicht als een envelop.
  5. Doe olie in de wok, als de olie op temperatuur is, doe je de loempia er in en frituur totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  6. Als het klaar is laat je de mini loempia even uitlekken op een stuk keukenpapier.

Tip

De mini loempia is een heerlijk bijgerecht voor een Indische rijsttafel of als tussendoortje maar ook super gezellig met bezoek. Heb je nog ongebruikte velletjes over maak het zakje dan goed dicht, daarna kun je ze gewoon in de koeling plaatsen. Liever vegetarische loempia’s? Dat kan! Vegetarische loempia

Meer nagerechten?

, ,

No comments yet.

Geef een reactie