Nasi Goreng

Recept Nasi Goreng

Nasi GorengDe naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: “nasi” betekend gekookte rijst en “goreng” betekend gebakken. De naam refereert specifiek naar de Indonesische varianten. In Indonesië wordt nasi goreng gezien als nationaal gerecht! Met het recept dat hieronder beschreven staat kunt u uw eigen lekkere portie nasi goreng maken!

Ingrediënten

  • Scheutje zonnebloemolie
  • 200 gram langkorrelige rijst
  • 1 prei, in ringentjes gesneden en gewassen
  • 1 peen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, van de zaadlijsten ontdaan en in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • stukje verse gember, 2 cm, geraspt
  • 4 el Ketjap Manis
  • 2 el Ketjap Asin
  • 1 tl sambal
  • Zout en peper

Bereidingstijd: 40       Personen: 3

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het gaar koken van het rijst, dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Laat het rijst na gaar te zijn goed droog stomen (dit werkt het best door een doek te leggen tussen de pan en deksel)
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak op zacht vuur de prei, ui, peen en parika, tot ze zacht zijn
  4. Voeg knoflook en specerijen toe en bak dit nog heel even zodat de smaak goed los komt
  5. Voeg Ketjap en sambal toe
  6. Roer het rijst door de groente heen en controleer of de smaak naar wens is, voeg anders nog wat zout, peper of ketjap toe
  7. Zet het vuur uit en laat de deksel gerust op de pan

Variatietip

Gebruik stukjes broccoli voor in de nasi. Om te beginnen kun je de broccoli in kleine roosjes snijden en de broccolisteel in dunnere reepjes. kook de broccoli  totdat het een beetje zacht is (gaar), gooi het water weg en voeg de broccoli toe samen met het gekookte rijst (stap 6).

,

No comments yet.

Geef een reactie