Nougatine ijstaart

Een heerlijke ijstaart recept om van te smullen! Deze Nougatine ijstaart is naast het lekker zijn ook erg makkelijk in bereiding en kost je maar een kleine 30 minuten! Dus dat heb je met een kleine moeite gemaakt. De nougatine ijstaart is natuurlijk ook ideaal voor bepaalde gelegenheden zoals een verjaardag bijvoorbeeld of misschien wel een ander feest waar men uw zelfgemaakte nougatine ijstaart kan proberen. Maak daarom lekker gebruik van het onderstaande recept en heb vandaag nog je eigen nougatine ijstaart in de koeling staan om zelf of met anderen van te genieten! Was je opzoek naar een wat fruitige taart? Dan is deze Frambozen kwarktaart wellicht iets voor jou!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands

Nougatine ijstaart
Author: 
Recipe type: Nagerecht
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Total time: 
Serves: 8
 
Met een kleine moeite een heerlijke Nougatine ijstaart op tafel!
Ingredients
  • 2 pakjes mokkaschuimpjes
  • 2 pakjes klop klop
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje nougatine
Instructions
  1. Vul de springvorm met gehalveerde schuimpjes.
  2. Klop de slagroom tot het stijf is.
  3. Klop klop stijf kloppen.
  4. De overige schuimpjes kunnen worden verbrokkeld en door de slagroom geschept worden.
  5. Klop klop erdoor scheppen.
  6. Nogmaals flink scheppen en giet de helft van het mengsel in de springvorm.
  7. Daaroverheen een laagje nougatine schudden.
  8. Giet de rest eroverheen en verspreid de rest van de nougatine erover.
  9. Plaats de springvorm in de vriezer.

 

, , ,

3 Responses to Nougatine ijstaart

  1. Elka 21 november 2014 at 08:31 #

    Wat leuk om dit recept tegen te komen. Dit was de eerste ijstaart die ik ooit maakte als kind zo’n 30 jaar terug.
    Ik ga hem vanmiddag met mijn dochter maken. Die heeft nu dezelfde leeftijd!

    • Receptenmaken.nl 21 november 2014 at 11:09 #

      Leuk om te horen dat dit recept zoveel herinneringen bij u oproept :). Dat maakt dit recept dan ook wel echt een klassieker! Ahw zo leuk, moet u zeker doen! 😀

  2. Ans Reijven 24 maart 2015 at 14:39 #

    hoe kom je toch aan de mooie afwerking aan de buitenkant van de taart? en smeer je de springworm ergens mee in voordat je die vult

Geef een reactie