Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen recept

Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonenDeze ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen moet u eens geprobeerd hebben want het is een gewild en lekkere ovenschotel recept met natuurlijk vis. Dus ook voor de visliefhebbers, probeer deze ovenschotel tilapiafilet en sperziebonen eens uit! Wat is Tilapia? Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor een groot aantal soorten tropische zoetwatervissen uit de familie der cichliden. De tilapia kan een lengte van circa 45 cm en een gewicht van 2,5 kg bereiken! Deze ovenschotel bevat deze tilapia en bij het volgen van dit recept krijgt u genoeg porties ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen voor minimaal 4 personen. Het is dus een ideaal familiediner recept. De bereidingsduur van deze ovenschotel gerecht zal komen op 20 tot 30 minuten en kunt u dus vrij snel maken. Daarom niet langer wachten en ga lekker aan de slag met deze ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen recept.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Bereidingstijd:
Aantal personen: 4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukken tilapiafilet, 150 gram
  • 25o gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram zachte geitenkaas, zonder korst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 flinke eetlepels pijnboompitten
  • Bloem

Bereidingswijze: Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

Voorbereiding

  1. Was de sperziebonen goed schoon. Kook het daarna tot beetgaar in voldoende water met wat zout. Maak de champignons goed schoon en schil desnoods de donkere plekken eraf en snij deze vervolgens in vier stukjes.
  2. Haal de vel van de tomaten eraf, verwijder de pitjes en snij de tomaten in kleine stukjes.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  4. Pel en versnipper de knoflookteentjes.
  5. Verkruimel de geitenkaas.
  6. Snij de tilapiafilet elk in 4 stukken. Wrijf de vis in met wat peper en zout en bestrooien met bloem.

Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen maken

  1. Verhit de 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis rondom bruin. Haal daarna de vis uit de pan en bak in het overgebleven vet de champignons rondom bruin. Bak vervolgens de tomaten en knoflook even mee. Wat peper en zout en bieslook erdoor roeren.
  2. Verwarm de crème fraîche. Roer de honing, mosterd en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
  3. Meng de sperziebonen met de champignons, pijnboompitten en de tomaten. Doe dit in de ovenschaal en leg hierop de stukken tilapiafilet. Giet vervolgens de geitenkaassaus erover.
  4. Zet de schaal circa 30 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden. De ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen is klaar wanneer alles een goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip

Heeft de Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie