Paasstol met spijs

In plaats van naar de winkel te gaan voor de Paasstol met spijs. Kun je vanaf nu je eigen Paasstol met spijs maken met behulp van dit makkelijk te volgen recept. Want het paasfeest hoort natuurlijk erg feestelijk zijn en dat is het zeker met deze Paasstol met spijs. Maak het paasontbijt compleet met deze Paasstol met amandelspijs wat overigens helemaal vegetarisch is! Veel succes met het maken van deze Paasstol met spijs, mocht je vragen hebben laat dan gerust een reactie achter! Fijne paasdagen!

Gang: Lunch
Keuken: Nederlands

Paasstol met spijs
Author: 
Recipe type: Lunch
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Total time: 
Serves: 8
 
In plaats van naar de winkel te gaan voor de Paasstol met spijs brood. Kun je vanaf nu je eigen Paasstol met spijs maken met behulp van dit makkelijk te volgen recept.
Ingredients
  • 200 gram Bloem
  • 15 gram Gist
  • 50 gram Vruchten brood poeder
  • 5 gram Zout
  • 125 cc Water
Vulling
  • 18 gram Hazelnoten
  • Theelepel Rum
  • 40 gram Krenten geweld
  • 155 gram Rozijnen geweld
  • 150 gram Amandelspijs
  • 15 gram Sucade
Decoratie
  • 25 gram Amandelschaafsel
Instructions
  1. Weeg de ingrediënten goed af.
  2. Doe de gist, bloem, vruchten brood poeder, zout en water in een ruime kom en begin stevig te mengen tot een mooi compacte deeg.
  3. Meng de gewelde krenten, gewelde rozijnen, sukade en de rum door het deeg.
  4. Kneed het deeg tot een bolvorm en laat het 15 minuten rusten.
  5. Rol met een deegroller de bol uit en zorg dat er aan de buitenkant lippen ontstaan.
  6. Leg de spijs erin en dichtvouwen, strijken met ei of water en breng het amandelschaafsel aan.
  7. Laat het 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  8. Bak in een voorverwarmde oven van 230c voor 30 minuten.
Nutrition Information
Serving size: 100 gr. Calories: 275 Protein: 6

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie