Palmpaashaantjes

Helemaal Pasen met deze bijzonder aparte paasrecept, Palmpaashaantjes. Dit recept is kindvriendelijk en super leuk om samen met de kinderen te maken. Deze Palmpaashaantjes zijn ook leuk om uit te delen op school of op werk. Dit recept is heerlijk als ontbijt, lunch of brunch voor op de vroege ochtend. Het is qua bereiding even wat werk maar zal zeker lonen en is ook zeker te doen als onervaren kok(kin). Wacht daarom niet langer en ga lekker of met de kinderen aan de slag met het bereiden van deze smakelijke Palmpaashaantjes en maak het paasfeest helemaal compleet!

Gang: Lunch
Keuken: Nederlands

Palmpaashaantjes
Author: 
Recipe type: Lunch
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 8
 
Maak je paasfeest helemaal compleet met deze heerlijke Palmpaashaantjes!
Ingredients
  • 1 pak (Koopmans) broodmix voor witbrood
  • 16 kleine rozijnen of krenten
  • 1 losgeklopte ei
  • 4 eetlepels bloem voor het bestrooien
Instructions
  1. Bereid de deeg in een ruime kom volgens de aanwijzingen op de verpakking van het broodmix.
  2. Laat het vervolgens met een doek afgedekt op een warme plek 40 minuten staan rijzen totdat het ongeveer 2 keer zoveel is geworden.
  3. Kneed het stevig door elkaar heen en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken, bestrooi de stukken met wat bloem zodat het niet blijft kleven en maak er vervolgens ronde bollen van. Leg de bollen op het werkvlak afgedekt met een doek.
  4. Druk daarna de bolletjes één voor één plat en rol ze tot een puntbroodje. Maak van het deeg een V-vorm door je vinger in het midden van het broodje te houden en de uiteinden omhoog te buigen. Rol het broodje plat in de vorm van een haantje. Gebruik een krent of rozijn en maak daar de ogen mee en met behulp van een schaar of iets dergelijks kun je het deeg knippen voor de snavel, hanenkam en staart.
  5. Leg de haantjes op een bakplaat en bestrijk deze met het losgeklopte ei. Even laten rusten en daarna kun je de Palmpaashaantjes in een voorverwarmde oven op 240°C in ca. 10 minuten gaar bakken en goudbruin van kleur zijn.
Nutrition Information
Serving size: 50 Calories: 148

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie