Pindasoep

Recept Pindasoep

pindasoepHeerlijke Pindasoep wat lekker en ook gezond is. Pinda’s bevatten namelijk heel veel eiwitten wat gezond is voor de spieren! Daarnaast bevatten pinda’s het volgende; calcium, fosfor, veel kalium, vitamine B1, B2, B3 en vitamine B6.  De pindasoep is niet alleen rijk aan vitamines, maar ook rijk aan energie! Al het energie dat je erin stop om het te maken heb je dus in no time weer terug! Je kunt deze soep serveren als tussengerecht of als een voorgerecht. De pindasoep is overigens snel te bereiden als je de stappen volgt zoals hieronder wordt beschreven, daarna kunt je heerlijk genieten van je kom pindasoep! Let wel op het zijn pinda’s, ben je allergisch voor pinda´s kun je het beter niet eten. Meer lekkere soepjes vind je ook in het kookboek 500 soepen.

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram kipfilet, in reepjes
  • 2 gesnipperde kleine uien
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram pindakaas
  • 1 groene peper, met zaadjes verwijderd, gesnipperd
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • Gefruite uitjes
  • Seroendeng (uit potje)

Bereidingstijd: 45 min.          Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Kook de kipfilet in kokende bouillon in 10 minuten gaar.
  2. In olie de ui knapperig bakken.
  3. De pindakaas glad roeren met 5 eetlepels bouillon en bij  bouillon schenken.
  4. Voeg er peper bij toe en 5 minuten laten in trekken.
  5. Schep de soep in een kom en bestrooi het met de selderij, seroendeng en gefruite uitjes.

Gefruite uitjes maken

  1. Pel 8 sjalotjes en snijd ze in zeer dunne ringetjes.
  2. Verhit 5 eetlepels olie in een koekenpan.
  3. Fruit op matig vuur de sjalotjes goudbruin.
  4. Laat de sjalotjes op keukenpapier uitlekken, daarna afkoelen.

Tip

De overgebleven sjalotjes die al zijn gefruit kun je het best bewaren in een goed afsluitbare trommel of doos.

Heb je cassavesoep of vissoep al geprobeerd?

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie