Pittige kerrie

Recept Pittige kerrie

Pittige kerrie met sperziebonenKerrie is een verbastering van het Tamil woord kari, wat saus betekend. Tegenwoordig is in Nederland kerrie doordrongen in allerlei kant-en-klare kerrie sausen. De smaak van de vernederlandste kerrie is daarom niet meer te vergelijken met het origineel, het wijkt behoorlijk af. Hieronder staat het origineel recept van kari, dus probeer het maar uit!

Ingrediënten

  • 500 gr. sperziebonen, met de punten verwijderd en doormidden gesneden
  • 1 e witte rijst (gewassen)
  • 3 e zonnebloemolie
  • 1 tl. zwarte mosterdzaad
  • ½ tl. geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 1-2 rode pepers, fijn gesneden
  • 1 sjalot of kleine ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 10 vers of gedroogd curry bladeren
  • 200 ml kokosmelk
  • extra water indien nodig
  • zout

Bereidingstijd: 30       Personen: 5

Bereidingswijze

  1. Begin met het verhitten van zonnebloemolie in een pan en voeg  er vervolgens mosterdzaadjes en rijst aan toe, bak totdat de mosterdzaadjes beginnen met springen en het rijst iets licht bruin is verkleurd en wat opgezwollen.
  2. Voeg het zout, specerijen en kruiden toe en bak het voor 1 minuut, zodat de smaken vrij komen.
  3. Doe er ui, knoflook en pepers erbij en fruit tot het gaar is.
  4. Bak nu de sperziebonen en zorg dat ze goed met de smaakmakers bedekt zijn.
  5. Voeg er kokosmelk en aanvullend water indien nodig toe.
  6. Kook de bonen met de deksel op pan tot ze gaar zijn.
  7. De pittige kerrie kan worden opgediend!

Ingrediënten

De curry bladeren zijn te verkrijgen bij de (Surinaams/Indiaas) tropische supermarkten.

,

No comments yet.

Geef een reactie