Pompoensoep

Pompoensoep recept

PompoensoepEen heerlijk en gezond voorafje is wel de pompoensoep. Dit recept bereid je in een klein uurtje waarna je lekker en gezond kunt genieten van je zelf gemaakte portie pompoensoep. Het recept is gemaakt voor 4 personen dus precies genoeg voor het klein gezin! Naast deze soep bestaan er uiteraard nog een hoop andere lekkere soepjes zoals: CassavesoepPindasoep of misschien wel Vissoep. Heb je toch liever de pompoensoep probeer dan dit recept nu uit en ervaar de smaak! Meer lekkere soepjes vind je ook in het kookboek 500 soepen.

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ca. 1 kilo)
  • 3 sneetjes oud witbrood, in blokjes
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 3 friszure appels (Granny Smith), in stukken gesneden
  • 1 stokbrood, gesneden
  • 750 ml kruidenbouillon
  • 125 ml crème fraîche

Keukenapparaten

Bereidingstijd: 60 min.     4 porties

Bereidingswijze

  1. Doe de broodblokjes in een kom en dit overgieten met 500 ml heet water en laten weken.
  2. Pompoen met een scherp mes in parten snijden. Vervolgens  de pitten en draden verwijderen en de stukken pompoen schillen. Daarna de pompoenvruchtvlees in blokjes snijden.
  3. Water uit het brood knijpen. In de soeppan brood, pompoen, appel, rozemarijn en ui met bouillon aan de kook brengen.
  4. Soep afgedekt 40 min. zachtjes laten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. waarna het stokbrood 5 min. verwarmen.
  5. Soep met staafmixer pureren. Crème fraîche door soep roeren en met zout en peper op smaak brengen.
  6. De pompoensoep is klaar en kan over vier borden verdeelt worden samen met het stokbrood.

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie