Archive | Hoofdgerecht

Kip met cashewnoten

Kip met cashewnoten

Recept Kip met cashewnoten Het recept kip met cashewnoten is een heerlijke oosterse gerecht voor vanavond! Het is een snel te bereiden recept en bestaat uit rijst, kip en cashewnoten en dat laatste maakt het speciaal en heerlijk. Maak het vanavond nog! Ingrediënten 300 gram rijst 150 gram ongezouten cashewnoten 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 eetlepels olie 1 […]

Continue Reading
Bami Murgie

Bami Murgie (Bami met kip op bamisaus)

Recept Bami Murgie Bami murgie is een Surinaams recept met als de twee hoofd ingrediënten mie en kip. Voor de pasta liefhebbers is bami een absolute aanrader! Hieronder tref je het recept zodat je het zelf kunt proberen! Ingrediënten 500 gr. kipfilet 4 theelepels tomatenpuree 40 gr. diepvriesdoperwten zonnebloemolie Trassie Trafasie 1 pak mie (500 gr.) […]

Continue Reading
Pittige kerrie met sperziebonen

Pittige kerrie

Recept Pittige kerrie Kerrie is een verbastering van het Tamil woord kari, wat saus betekend. Tegenwoordig is in Nederland kerrie doordrongen in allerlei kant-en-klare kerrie sausen. De smaak van de vernederlandste kerrie is daarom niet meer te vergelijken met het origineel, het wijkt behoorlijk af. Hieronder staat het origineel recept van kari, dus probeer het maar uit! […]

Continue Reading
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Recept Nasi Goreng De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: “nasi” betekend gekookte rijst en “goreng” betekend gebakken. De naam refereert specifiek naar de Indonesische varianten. In Indonesië wordt nasi goreng gezien als nationaal gerecht! Met het recept dat hieronder beschreven staat kunt u uw eigen lekkere portie nasi goreng maken! Ingrediënten Scheutje zonnebloemolie 200 […]

Continue Reading