Archive | Surinaams

gembersiroop

Gembersiroop

Recept Gembersiroop Gembersiroop is een Surinaamse siroop. Het smaakt heerlijk op een warme zonnige zomerdag. Gember is bovendien ook erg gezond voor je. Het wordt al vele jaren als medicijn gebruikt. Meeste mensen gebruiken het tijdens de verkoudheid of tegen vermoeidheid. Dus gembersiroop is dus erg gezond en bovendien super lekker. Ingrediënten 2 Kilogram suiker […]

Continue Reading

Cassave Pleng Pleng

Recept Cassave Pleng Pleng Wat erg bekend is in Suriname en wat daar lekker makkelijk groeit is Cassave en je kunt hiermee een boel lekkere gerechten mee maken. Wat we nu gaan maken is cassave pleng pleng. Het is vegetarisch en een eenvoudig te bereiden recept die je kunt serveren als nagerecht of gewoon als een […]

Continue Reading
Roti surinaams

Roti Surinaams

Recept Roti Surinaams Voor de mensen die gek zijn op die lekkere Roti Surinaams is hier het recept! Dit recept is oorspronkelijk van Indiaas afkomst maar heeft in Suriname een twist gekregen. Het Roti recept dat hieronder wordt beschreven is de Surinaamse versie. Dit serveer je met bijgerechten zoals: kousenband, aardappelen, gekookte ei, knoflook en ui […]

Continue Reading
Bami Murgie

Bami Murgie (Bami met kip op bamisaus)

Recept Bami Murgie Bami murgie is een Surinaams recept met als de twee hoofd ingrediënten mie en kip. Voor de pasta liefhebbers is bami een absolute aanrader! Hieronder tref je het recept zodat je het zelf kunt proberen! Ingrediënten 500 gr. kipfilet 4 theelepels tomatenpuree 40 gr. diepvriesdoperwten zonnebloemolie Trassie Trafasie 1 pak mie (500 gr.) […]

Continue Reading
Maizena koekjes

Maizena koekjes

Recept Maizena koekjes Maizena is dat koekje dat je altijd treft in een Surinaams of Javaans restaurant. Het is een simpel maar heerlijk koekje uit de Surinaamse keuken! Deze koekjes zou je net zo goed zelf kunnen maken want, zo moeilijk is het niet! Hieronder staat het recept, succes ermee! Liever chocolade koekjes? Ingrediënten 400 […]

Continue Reading
bakabana (gebakken banaan)

Bakabana (gebakken banaan)

Recept Bakabana Bakabana wordt in Suriname gegeten als een bijgerecht en het is daar erg populair! Suriname heeft naast de lekkere bakabana ook de bekende bara, het recept daarvan staat onder de categorie “Surinaams”. Het gerecht stamt oorspronkelijk uit de Javaanse keuken, maar het heeft in Suriname een twist gekregen. Dit zoetige tussendoortje is erg lekker en vrij […]

Continue Reading
Heerlijke samosa

Samosa

Recept Heerlijke Samosa Samosa is een hindoestaanse snack en je kunt het zowel met vlees als zonder maken. Het is een lekkernij dat vaak wordt gegeten op hindoestaanse feesten, het is een lekker voorafje of als borrelhapje! Dit recept is voor de vegetarische samosa! Ingrediënten Deeg: 450 gr. bloem 1 tl. zout 100 gr. gesmolten […]

Continue Reading
surinaamse bojo

Surinaamse bojo

Recept Surinaamse Bojo Bojo is een populaire Surinaamse snack. Heerlijk als nagerecht met bezoek of gewoon lekker voor jezelf! De Surinaamse bonjo is overigen helemaal vegetarisch, dus voor de vegetariërs onder ons. Gewoon maken met het recept hieronder en smullen maar! Ingrediënten 2 pakken gemalen cassave (een kilo) 175 gram gemalen cocos. 250 gram suiker 1 ½ dl. melk 75 […]

Continue Reading
Surinaamse bara

Surinaamse bara

Recept bara Bara is een Hindoestaans/Surinaamse snack bereid met gele erwten of oerdie als de belangrijkste smaakmakers; deze smaakmaker zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Bara wordt geserveerd als voorgerecht of als hapje tussendoor gebruikt. Bara met pittige chutney is het lievelingshapje van de Hindoestaan! Ingrediënten 2 teentjes fijngemalen knoflook 1 theelepel massala 100 gram meel […]

Continue Reading