Rijstpap

Rijstpap recept

Rijstpap een oudhollands dessertHieronder vindt u nu het recept voor rijstpap. Dit is een lekkere Oudhollands dessert, maar wordt ook vaak als ontbijt gegeten. Deze Rijstpap recept is zeer gemakkelijk te bereiden bovendien ook erg snel klaar. Het is een lekker recept dat er voor zorgt dat u maag lekker gevuld wordt, vandaar dat ook vele mensen het als ontbijt eten. Ook als nagerecht is rijstpap erg lekker en verfrissend. Probeer daarom nu meteen het recept uit voor rijstpap!

Ingrediënten

  • 200 gram dessertrijst
  • 1 liter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel (basterd)suiker
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingstijd: 30 min.     4 porties

Bereidingswijze Rijstpap

  1. Snij het vanillestokje in de lengte open en verwijder de merg van het vanillestokje.
  2. Breng ondertussen de volle melk in een klein pannetje aan de kook.
  3. Zet het pannetje op laag vuur en laat de rijst ongeveer 20 á 25 minuten koken.
  4. Voeg de rijst toe aan de melk zodra deze aan de kook is. Let op dat je regelmatig blijft roeren zodat de rijst niet gaat klonteren.
  5. Voeg op het laatst suiker en de merg van vanillestokje toe en roer het goed door.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Rijstpap kan zowel warm als koud geserveerd worden.
  8. Strooi voor het serveren wat kaneel over de rijstpap.

Tip

Heeft de Rijstpap gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere nagerecht recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie