Risotto Funghi met spekjes

Recept Risotto Funghi met spekjes

Risotto FunghiSpeciaal voor de liefhebbers van Italiaans eten hebben we hier het recept van de welbekende Risotto Funghi. Dit gerecht is op verschillende manieren te maken en in deze variant voegen we spekjes aan toe. Voor de vegetariërs onder ons kun je de spekjes zonder problemen weglaten tijdens het bereiden. De Risotto Funghi met spekjes recept is een heerlijke Italiaans gerecht die je nu met dit recept lekker en gemakkelijk thuis kunt maken en op kunt smullen aan je eigen tafel. Het recept is bedoelt voor twee personen maar is makkelijk uit te breiden. Probeer nu het recept en geniet van je zelfgemaakte Risotto Funghi met spek!

Ingrediënten

  • 250 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 bak gerookte spekblokjes
  • 1 bak champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 60 min.     2 porties

Bereidingswijze

  1. Versnipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Maak daarna de bouillon klaar en hou deze tegen de kook aan.
  2. Verhit een hapjespan en doe de boter en olie in de pan, wacht totdat de boter gesmolten is. Pers vervolgens één teentje knoflook boven de pan en fruit de ui 3 tot 4 minuten mee. Bak intussen de spekjes knapperig in een pan.
  3. Wanneer de spekjes knapperig zijn plaats ze op een stuk keukenpapier en laat het uitlekken. Bak in dezelfde pan de champignons totdat ze bruin en geslonken zijn.
  4. Wanneer de versnipperde ui glazig is voeg je de ongekookte rijst toe. Roer dit goed door tot elke rijstkorrel glanzend is van de olie. Voeg vervolgens de wijn toe en laat het 2 tot 3 minuten koken totdat het alcohol verdampt is.
  5. Draai het vuur van de champignons uit zodra deze gebakken zijn. Voeg aan de risotto rijst vervolgens één soeplepel groentebouillon toe totdat alle rijst nét onder staat en draai het vuur tot middelhoog. Roer met een lepel door de risotto totdat nagenoeg al het vocht is opgenomen.
  6. Voeg daarna weer een soeplepel bouillon toe en roer de risotto voorzichtig en gelijkmatig door totdat de bouillon opgenomen is. Herhaal deze stap totdat de risotto plakkerig is en zacht van de buitenkant. Dit proces zal ongeveer 20 tot 30 minuten duren.

  7. Rasp in de tussen tijd de Parmezaanse kaas fijn. Je kunt voor het gemak ook kiezen voor de poederzakje van de Parmezaan kaas maar, dit zal de smaak te niet doen. Wanneer de risotto klaar is voeg de parmezaan toe en roer nog even goed door totdat de kaas gesmolten is.
  8. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden bij de risotto en roer de spekjes en champignons erdoor.

  9. De Risotto Funghi met spekjes is klaar en kan opgediend worden!

Tip

Probeer ook eens de overheerlijke Huzarensalade!

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie