Roomboterkoek

Roomboterkoek recept

Roomboterkoek zonder eiEen heerlijke en simpele roomboterkoek recept die helemaal vegetarisch is dus ook zonder ei! Het is een ouderwetse en lekkere koek uit de Nederlandse keuken. Deze roomboterkoek recept is simpel qua bereiding en dus snel te maken. Zodat je snel van deze boterkoek kunt gaan genieten samen met 3 anderen want, dit recept is gericht op in totaal 4 personen. Dit gerecht valt onder nagerechten, wat ook een categorie is op de site hier zult u meer van dit soort lekkere recepten treffen. Genoeg gesproken en nu lekker aan de slag met deze roomboterkoek recept. Eet smakelijk!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd:
Aantal personen: 4

Ingrediënten 4 personen

  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 150 gram suiker
  • Snufje zout

Bereidingswijze: Roomboterkoek

  1. Smelt de boter in een kleine pan tot het volledig vloeibaar is, Optioneel: Het vet dat vrij komt en blijft drijven kun je weglepelen. Dat maak de roomboterkoek uiteindelijk alleen maar gezonder en tast de smaak van de koek zeker niet aan.
  2. Meng deze vloeibare boter met de bloem, suiker en zout.
  3. Giet het vervolgens in een boterkoekvorm en bak circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC.
  4. Haal de roomboterkoek uit de oven, even laten afkoelen en aanvallen!

Tip

Heeft de Roomboterkoek gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

, ,

One Response to Roomboterkoek

  1. Mijke 21 februari 2015 at 12:25 #

    Ik heb vast iets verkeerds gedaan. Ik heb ipv roomboter kokosboter gekozen. Moet kunnen naar mijn idee. Deze heb ik eerst laten smelten. Toen de kokosbloesemsuiker, zout en boekweitmeel erbij. Dit werd een papparige substantie, goed gemengd en verdeeld in siliconen vormpjes. Niet hoger dan 1 vinger dik. Maar nu na een half uurtje staat het nog te pruttelen ipv te bakken.
    Enig idee hoe dat kan, en of ik er nog iets mee kan?
    Ik hoor het graag. Groetjes Mijke

Geef een reactie