Roti met vegetarisch gehakt

Roti met vegetarisch gehakt recept

Roti met vegetarisch gehaktEen heerlijke Surinaamse roti gerecht, dit is het recept voor de Surinaamse roti met vegetarisch gehakt. Je hoort het goed vegetarisch gehakt dus als je vandaag of morgen geen vlees wilt eten bied deze Surinaamse roti met vegetarisch gehakt de uitkomst! Ook voor de vegetariërs onder ons om eens even wat nieuws uit te proberen. Dit gerecht heeft u gemaakt in een kleine 45 minuten en is in enkele simpele stappen goed te maken. Het eindresultaat is een Surinaamse vegetarische gerecht voor 4 personen. Wacht daarom niet langer en probeer vandaag nog het recept uit voor de Surinaamse roti met vegetarisch gehakt.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 2 fijngesnipperde uien
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 fijngehakte Spaanse peper
  • Alpro soya Bakken & Braden
  • 500 gram vastkokende aardappelen, in stukjes van 2 cm snijden
  • 200 gram sperziebonen of kousenband, in stukjes van 2 cm snijden
  • 1 pak Alpro soya Fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kerriepoeder (Surinaamse)
  • 1 tablet groentebouillon
  • 4 roti platen

Bereidingswijze: Roti met vegetarisch gehakt

  1. Smoor de knoflook, uien en de Spaanse peper in een scheutje Bakken & Braden tot glazig.
  2. Voeg daarna de sperziebonen, aardappelen, Alpro soya Fijngehakt, kerrie en tomatenpuree  toe aan het ui-mengsel en bak dit nog 2 minuten verder. Voeg vervolgens 150 ml water met het verkruimelde groentebouillontablet toe, dek het af met een deksel en laat het daarna 25 minuten sudderen.
  3. Breng het op smaak met wat peper en zout en serveer het met de Surinaamse roti.

Tip

Heeft de Roti met vegetarisch gehakt gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

Dit recept is aangeboden door Alpro soya.

, , , ,

3 Responses to Roti met vegetarisch gehakt

  1. surinaams catering 6 oktober 2014 at 14:38 #

    klinkt heel erg lekker!

  2. Surinaamse Catering 23 oktober 2014 at 10:17 #

    Heerlijk recept! en een leuke tip erbij!

Geef een reactie