Roti Surinaams

Recept Roti Surinaams

Roti surinaamsVoor de mensen die gek zijn op die lekkere Roti Surinaams is hier het recept! Dit recept is oorspronkelijk van Indiaas afkomst maar heeft in Suriname een twist gekregen. Het Roti recept dat hieronder wordt beschreven is de Surinaamse versie. Dit serveer je met bijgerechten zoals: kousenband, aardappelen, gekookte ei, knoflook en ui en verschillende soorten vlees. Het is is samen met een bijgerecht een heerlijke avondmaal!

Ingrediënten

 • 300 gram gele spliterwten
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels gemalen komijnzaad,
 • 750 g volkorenmeel
 • 4 theelepels bakpoeder
 • 2 eetlepels olie

Bereidingstijd: 45       Personen: 6

Bereidingswijze

 1. Spoel de spliterwten en zet ze op met genoeg water zodat ze onder staan. Kook de erwten halfgaar in ongeveer 20 minuten.
 2. Laat de spliterwten uitlekken in een vergiet en maal ze fijn.
 3. Doe de gepureerde erwten in een schaal en pers de teentjes knoflook er boven uit.
 4. Voeg de gemalen komijn, peper en wat zout toe. Meng het goed!
 5. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder in een kom en voeg er 6 dl water aan toe. Kneed dit tot een zacht deeg wat niet  meer aan de handen plakt . Maak van het deeg balletjes die passen in de handpalm.
 6. Bestuif het schone aanrecht met bloem (zodat de balletjes niet plakken) en pak een balletje. Druk een kuiltje in het deegballetje en doe hierin een volle eetlepel van de afgekoelde erwtenpuree. Vouw het balletje weer dicht en met een draaiende beweging weer mooi rond.
 7. Rol de balletjes met de deegroller uit tot flinke maar niet al te dunne pannenkoeken.
 8. Verhit een grote koekenpan zonder olie. Leg de roti in de pan en smeer met een kwastje ondertussen de bovenkant in met een klein beetje olie, boter of ghee (dit laatste is het lekkerst). Draai de roti dan direct om en smeer de andere kant in. Bak de roti aan beide zijden goudgeel tot ze even bol gaat staan, net zoals een pannenkoek. In totaal is de baktijd per roti ongeveer 5 minuten.

Heb je ook de Roti met aardappelvulling geprobeerd?

,

No comments yet.

Geef een reactie