Samosa

Recept Heerlijke Samosa

Heerlijke samosaSamosa is een hindoestaanse snack en je kunt het zowel met vlees als zonder maken. Het is een lekkernij dat vaak wordt gegeten op hindoestaanse feesten, het is een lekker voorafje of als borrelhapje! Dit recept is voor de vegetarische samosa!

Ingrediënten

Deeg:

  • 450 gr. bloem
  • 1 tl. zout
  • 100 gr. gesmolten roomboter
  • 1½-2 dl. koud water

Vulling:

  • 6 aardappelen
  • 2 eetl. massala
  • 1 tl. fijn gesneden groene peper
  • 150 gr diepvrieserwten
  • ½ blikje wortelen
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 eetl. komijnzaad (djira)
  • 2 takjes selderij fijn gesneden
  • olie om in te frituren
  • 1 ½ tl. zout

Bereidingstijd: 60       Personen: 16

Bereidingswijze

Deeg:

  1. Doe bloem en zout in een schaal en voeg er gesmolten boter aan toe.
  2. meng het luchtig en wrijf met je vingertoppen het mengsel totdat alle meelkorrels met boter zijn ingewreven
  3. Voeg er vervolgens beetje bij beetje koud water aan toe
  4. kneed de massa krachtig door totdat het een  samenhangend geheel is. Ga door met kneden tot dat het zacht is en niet meer aan de vingers plakt.
  5. Wikkel het in vershoudfolie en plaats het in de koelkast of aan de kant

Vulling:

  1. Aardappelen schillen en koken totdat het  half gaar is, voeg zout toe (dit versnelt het proces).
  2. Komijnzaad bakken in lege pan en blijf roeren en fijn wrijven.
  3. In een pan met hete olie, fijn gesneden knoflook en ui, de fijngemaakte djira, de massala, peper, de in stukjes gesneden aardappelen, de doperwten, de worteltjes en de in fijn gesneden selderij bakken.
  4. Alles flink mixen.
  5. Van het uitgerolde deeg vierkante deeglappen snijden en die diagonaal snijden zodat er 2 driehoeken ontstaan.
  6. Op elke driehoek een flinke eetlepel van de vulling doen (zorgen er wel voor dat vulling niet aan de rand komt, anders springen de samosa’s open bij het hakken) en breng vervolgens de twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe.
  7. De samosa’s kunnen nu in het frituurvet bakken tot dat het een goud, bruinig kleurtje heeft.
  8. laten uitlekken

Serveertip

Samosa kun je serveren met een pittige ketchup of chutney.

Ingrediënten

Waar haal je ingrediënten als massala en djira vandaan? Deze kun je niet gewoon bij de Albert Heijen kopen maar wel bij een tropische supermarkt.

,

No comments yet.

Geef een reactie