Sinaasappeltaart

Recept Sinaasappeltaart

SinaasappeltaartVoor de taarten liefhebber hebben we de Sinaasappeltaart, lekker en fris van smaak vanwege de lekkere sinaasappels! Sinaasappeltaart moet je geprobeerd hebben en kun je ook lekker maken voor bijvoorbeeld een verjaardag of een feestje. Het is altijd leuker en lekkerder om je eigen taart te maken in plaats van de kant en klare taarten uit de supermarkt. Je zelfgemaakte Sinaasappeltaart zal je meer voldoening geven, wacht daarom niet langer en sla je slag met dit recept.

Ingrediënten

Voor de cakelaag

  • 1 theelepel bakpoeder, door de bloem gemengd
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 2 à 3 theelepel oranjebloesemwater
  • 240 gram gemalen amandelen
  • 120 gram snelkookpolenta

Voor de sinaaslaag

  • 90 gram suiker
  • 2 el water
  • 20 gram stukjes boter
  • 2 à 3 sinaasappels

Benodigdheden

  • Ronde bakvorm of vierkante bakvorm
  • Elektrische klopper
  • Oven
  • Steelpan

Bereidingstijd: 60min.     8 porties

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170° en pak een ronde bakvorm van ca 20 cm doorsnede of een vierkante van 20 x 20 cm (Afbeelding is vierkante). Vet de bakvorm in en bekleed het helemaal met bakpapier. Gebruik je een springvorm, kleed het dan zodanige dat er geen vocht langs de onderkant kan lekken. De Sinaasappeltaart is een upside-down cake, de sinaasappels liggen tijdens het bakken onderaan en verliezen tijdens het bakken sap.
  2. Roer in een steelpan het water met suiker en breng de het langzaam aan de kook. Het water zal verdampen en de suiker bruinen. Wanneer de suiker een karamelkleur heeft, haal je pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer het goed door en snel over de taartbodem verdelen.
  3. Rasp het oranje laagje van de sinaasappelschillen met een rasp. Zet de zesde afgedekt opzij en snij de rest van de schil van de sinaasappels weg. Snij de sinaasappels in zes schijfjes en verwijder de pitten. Bedek daarna de taartbodem met de sinaasschijfjes.
  4. Klop met een elektrische klopper de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg al kloppend de eieren toe. Klop er daarna de zesde en het oranjebloesemwater onder en daarna de polenta, amandelen en bloem met bakpoeder.
  5. Spreid het deeg uit over de sinaasappels in de bakvorm.
  6. Bak de cake ongeveer 45 minuten. Controleer met een houten prikker of het gaar is; steek die in het midden van de cake en als het er droog uitkomt is het gaar.
  7. Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten staan. Niet langer anders gaat de karamel aan het bakpapier kleven. Per ongeluk toch langer laten afkoelen? Warm hem dan eerst wat op in de oven.
  8. Klem een rooster, taartkartonnetje of een groot plat bord op de taartvorm en kiep de cake in één beweging uit de vorm. Haal het bakpapier eraf en laat de Sinaasappeltaart verder afkoelen.

Tips

Dol op taarten? Probeer dan ook de frambozen kwarktaart!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie