Surinaamse Dawet (kokosdrankje)

Surinaamse Dawet recept

Surinaamse Dawet - KokosdrankjeHier vindt u het recept voor het overheerlijke Surinaamse Dawet (kokosdrankje). Dit kleurrijk drankje bestaat uit verschillende Surinaamse ingrediënten die samen het roze drankje Dawet vormen. Dawet is een recept dat oorspronkelijk uit Indonesië komt, maar de Surinamers hebben hun eigen twist gegeven. Dawet wordt ook wel het kokosdrankje genoemd. Dawet is erg lekker als tussendoortje of om lekker af te koelen! Wil jij ook eens wat nieuws proberen dan is dit het ideale recept. Dawet is gemakkelijk om te maken en bovendien erg lekker.

Gang: Drankje
Keuken: Surinaams
Bereidingstijd: 20 min.
Aantal personen: 8

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 1 liter halfvolle melk
  • 2 stuks verse sereh (citroengras)
  • Maïzena (maïszetmeel)
  • 500 ml Faja Lobi Su Su / Dawet Trafasie
  • 1 blik van 400 ml, Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (Surinaamse kokosmelk)

Bereidingswijze: Surinaamse Dawet (kokosdrankje)

  1. Laat het citroengras 10 minuten koken in het water. Laat dit vervolgens een half uur intrekken. Om tijd te besparen kunt u deze handeling ook een dag voordat u Dawet gaat maken uitvoeren.
  2. Nadat het citroengras goed ingetrokken is kunt u het uit het water halen.
  3. Voeg de 500 ml Dawet siroop van Faja Lobi toe aan het citroenwater.
  4. Voeg vervolgens de melk toe aan het citroenwater en roer het geheel goed door.
  5. Voor de sliertjes in de Dawet kook je 300 ml water met 3 eetlepels maizena. Blijf dit goed roeren totdat het een dikke pap wordt.
  6. Doe die in een vergiet met daaronder een pan met koud water. Het koude water zorgt dat de sliertjes stevig worden en niet aan mekaar blijven kleven.
  7. Druk de maïzena pap door het vergiet heen en giet het water af
  8. Meng de maïzena sliertjes door de dawet

Tip

Heeft de Surinaamse Dawet (kokosdrankje) gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie