Taai Taai

Taai Taai recept

Sinterklaas is weer in het land en dat betekend lekker snoepgoed en dus heerlijk smullen. Bij het sinterklaasfeest horen natuurlijk ook de welbekende Taai Taai poppen. Daarom vind je nu hieronder het recept voor Taai Taai. Je kunt Taai Taai natuurlijk ook kant en klaar kopen in de winkel, maar het leukste en het lekkerste zijn ze natuurlijk zelfgemaakt. Dus heb je zin in deze traditionele snoepgoed probeer dan nu meteen het recept uit voor Taai Taai en maak een echt feest van deze dagen! Dit is natuurlijk ook leuk te combineren met pepernoten!

Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd:
Aantal Taai Taai poppen: 23

Taai Taai
Author: 
Recipe type: Nagerecht
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 23
 
Bij het sinterklaasfeest horen natuurlijk ook de welbekende Taai Taai poppen.
Ingredients
  • 250 gram bloemenhoning
  • 350 gram bloem
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kardemom
Instructions
  1. Meng 250 gram bloemenhoning en 1 ei door elkaar in een kom.
  2. Vervolgens meng je 340 gram bloem, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, bakpoeder en kardemom samen in een andere kom. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens een mespuntje zout toe.
  3. Voeg vervolgens het mengsel van stap 2 toe aan de kom met de honing en ei. Roer dit alles goed door elkaar zodat er een geheel ontstaat.
  4. Kneed het deeg tot een grote deegbal. Bestuif je handen met wat bloem zodat dit makkelijker gaat.
  5. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg deze daarna voor 1 uur in de koelkast.
  6. Als de deegbal ongeveer 45 minuten in de koelkast zit, voor verwarm je de oven op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Rol het deeg uit, zorg ervoor dat het deeg ongeveer 1 centimeter dik is. Zorg ervoor dat je de plek waar je het deeg op uit rolt bestuift met bloem zodat het niet vast blijft plakken.
  8. Vervolgens snijd je vormpjes uit het deeg met behulp van figuurtjes of een mes. Leg deze vervolgens op de bakplaat. Als alle figuurtjes op de bakplaat liggen, klop je een ei los en bestrijk je alle figuren hiermee. Strooi vervolgens de suikerparels eroverheen.
  9. Bak vervolgens de Taai Taai figuren in ongeveer 15 minuten goud bruin.
Notes
Hebben de Taai Taai poppen gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!
Nutrition Information
Serving size: 100 gr. Calories: 260 Carbohydrates: 55 Protein: 3

 

, ,

No comments yet.

Geef een reactie