Tomatentaart

Tomatentaart recept

TomatentaartEen heerlijke en makkelijke tomatentaart voor u en uw gezin die ook nog eens low budget is! Deze lekkere en simpele tomatentaart vergt weinig stappen maar heeft wel even de tijd nodig in de oven. Deze taart is gemaakt in een totale tijd van ongeveer één uur, daarna is het lekker aan tafel en smullen maar! Deze tomatentaart kan gegeten worden als een hoofdmaaltijd want, het is naast dat het lekker en goedkoop is ook nog eens maagvullend en dus ideaal voor als een avondmaal.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 750 gram tomaten
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 bak kruidenroomkaas (Boursin of Paturain)

Bereidingswijze: Tomatentaart

  1. Bekleed een bakvorm met de bladerdeeg.
  2. Meng de eieren samen met de kruidenroomkaas en giet dit over de bladerdeegbodem.
  3. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  4. Leg de tomaten met de buitenkant/schil naar boven in het eiermengsel.
  5. Laat de taart met tomaten ongeveer 30 minuten afbakken in de oven.

Tip

Heeft de tomatentaart gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie