Turkse groente en fetaschotel

Recept Turkse groente en fetaschotel

Turkse groente en fetaschotelWeet je wat een lekkere en gezonde groenteschotel is? De Turkse groente en fetaschotel ofwel Firinda sebzeli mücver uit de Turkse keuken! Een misschien minder bekend recept onder de Nederlanders maar, zeker een recept om uit te proberen. Het is een recept voor minimaal 6 porties en de bereidingstijd ligt rond een uur maar, daar krijg je zeker wat voor terug! Ga snel aan de slag met dit  Turkse groente en fetaschotel recept en geniet ervan.

Ingrediënten

  • 1 courgette, grof geraspt
  • 2 /3 aardappels, geraspt
  • 2 wortels, geraspt
  • 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 rode of groene paprika, in blokjes
  • 15 gram dille, gehakt
  • 15 gram platte peterselie, gehakt
  • 15 gram munt, gehakt
  • 2 eieren
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • Zwarte olijven, zonder pit
  • 2-3 el olijfolie
  • 150 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Sesamzaad

Bereidingstijd: 75 min.     6 porties

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° en vet een ovenschaal in.
  2. Meng de groentes, kruiden, bloem, bakpoeder, feta en de eieren in een kom.
  3. Doe alles in een ingevette ovenschaal en verdeel er wat sesamzaad over decoreer het daarna met wat zwarte olijven.
  4. Bak de groenteschotel ongeveer 60 minuten tot de bovenkant wat bruinig gekleurd is, controleer met een mes of iets dergelijks of alles gaar is en serveer je zelfgemaakte Turkse groente en fetaschotel gerecht.

,

No comments yet.

Geef een reactie