Tweekleuren Paprikasoep

Tweekleuren Paprikasoep recept

Een heerlijk maar zeker bijzonder soepje met twee kleuren! Deze Tweekleuren Paprikasoep recept is erg leuk om te maken met de kids en maakt kerst net even wat feestelijker. De smaak is heel romig en zit in calorieën toch erg laag, het is dus licht maar ook rijk aan vitamines. Deze Tweekleuren Paprikasoep is prima van te voren te maken. Wacht daarom niet langer en ga lekker aan de slag met deze heerlijke soep speciaal voor kerst en speciaal voor de kids. Eet smakelijk!

Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands

Tweekleuren Paprikasoep
Author: 
Recipe type: Soep
Cuisine: Nederlands
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Een heerlijk maar zeker bijzonder soepje met twee kleuren!
Ingredients
Rode soep
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram gepelde tomaten in blik
  • 1 teen knoflook geperst
  • Snufje paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
Gele soep
  • 3 gele paprika’s
  • 1 kleine aardappel in blokjes gesneden
  • 5 dl. kippenbouillon
  • 1 theelepel saffraandraadjes verkruimeld
  • Peper en zout
  • 100 gram Griekse yoghurt
Instructions
Voorbereiding
  1. Rooster de rode en gele paprika’s voor 10 tot 20 minuten in een op 240°C voorverwarmde oven tot de schil wat zwart gekleurd is.
  2. Doe vervolgens de paprika’s 10 minuten in een plastic zak en haal daarna de schil eraf. Verwijder ook de stelen en zaadlijsten, het vruchtvlees is wat we nodig hebben.
Rode paprikasoep
  1. Neem een pan en doe hierin de gepelde rode paprika vruchtvlees samen met de gepelde tomaten met sap, het geperst teentje knoflook, paprikapoeder, komijn, peper en zout en breng dit aan de aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 30 minuutjes zachtjes pruttelen.
Gele paprikasoep
  1. Neem een tweede pan voor de gele paprikasoep en doe hier de gepelde gele paprika vruchtvlees in samen met de geschilde in blokjes gesneden aardappel en doe hierbij de kippenbouillon. Voeg de saffraandraadjes erbij toe en kruid naar smaak met wat peper & zout. Breng ook dit goedje aan de kook, zet het vuur daarna op een laag pitje en laat het 30 minuten zachtjes koken, tot de aardappel blokjes gaar zijn.
  2. Haal de pannen van het fornuis en laat ze iets afkoelen. Pureer het rode paprikamengsel mooi glad met behulp van een blender of iets dergelijks en doe het mengsel terug in de pan. Roer het citroensap er door en hou de soep tot het opdienen warm.
  3. Pureer ook het gele paprikamengsel glad in een keukenmachine en doe deze weer terug in de pan. Meng er dan de yoghurt erdoor.
  4. Voeg indien nodig nog wat meer water of bouillon bij tot de gele soep ongeveer dezelfde dikte heeft als de rode soep. houd ook de gele paprikasoep warm tot het opdienen.
  5. Giet de twee soepen tegelijk van twee kanten in een soepbord zodat ze elkaar in het midden van het bord tegenkomen. Maak met behulp van een mes een insnijdingen van de rode naar de gele soep, zodat een patroon ontstaat.
Notes
Heeft de Tweekleuren Paprikasoep gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!
Nutrition Information
Serving size: 100 Calories: 48 Carbohydrates: 8 Protein: 1

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie