Vegaburger met kikkererwten

Wil je graag zelf een vegaburger maken met kikkererwten? Dan zit je hier goed! Met behulp van deze Vegaburger met kikkererwten recept kom je in enkele stappen tot een zelfgemaakte vegaburger met kikkererwten. Ideaal voor de vegetariërs onder ons, maar ook voor de niet vegetariërs onder ons, want het is gewoonweg heerlijk en dus het proberen waard. Deze vegaburger recept neemt in totaal 30 minuten van uw tijd en daarmee kom je tot vier zelfgemaakte vegaburgers met kikkererwten. Verse ingrediënten is wat we nodig hebben om het te laten smaken, deze vind je hieronder met daaronder de bereidingswijze, succes! Toch iets anders? Probeer dan eens deze lekkere Italiaanse superburger!

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal

Vegaburger met kikkererwten
Author: 
Recipe type: Hoofdgerecht
Cuisine: Internationaal
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Je zelfgemaakte Vegaburger met kikkererwten
Ingredients
  • 150 gram kikkererwten
  • 50 gram quinoa
  • 30 gram broodkruim
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram walnoten
  • 40 gram winterpeen
  • 50 gram geraspte 20+ kaas
  • 1 eetlepel peterselie (gehakt)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • olie
  • 4 ambachtelijke broodjes
  • Garnering: yoghurt mayonaise
  • alfalfa
  • 2 tomaten
  • gemengde sla
  • bak kastanjechampignons
Instructions
  1. Gaar de quinoa, giet het af en laat de kikkererwten vervolgens ook uitlekken.
  2. Verkruimel de voorgebakken broodje met behulp van een zeef, keukenmachine of ouderwets met de hand.
  3. Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
  4. Schil de peen, rasp en knijp al het vocht eruit. Houd hiervan ongeveer 25 gram wortel over.
  5. Maal de knoflook, ui, walnoten, wortel, kikkererwten, broodkruim, kaas, quinoa, peterselie en ei enkele seconden met de keukenmachine. Breng vervolgens het goedje op smaak door royaal peper en zout toe te voegen.
  6. Maak uw handen vochtig, vorm vier burgers en verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Snijd twee tomaten in plakken en bak de champignons in olie. Halveer de ambachtelijke broodjes en rooster deze licht.
  8. Bak de burgers één voor één enkele minuten in een koekenpan met olie tot het knapperig bruin aan beide zijden is. Leg ze vervolgens op een bakplaat en laat ze circa acht minuten garen in de oven.
  9. Smeer de broodjes in met ketchup, verdeel er royaal alfalfa en sla over en plaats daarop de burgers.
  10. Beleg de vegaburgers met de gebakken champignons en tomaat. Deze vegaburger is ook lekker met augurk.

, , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie