Verse eiersalade

Verse eiersalade recept

Verse eiersaladeMensen die sporten willen vaak ook gezond maar lekker eten. Wat is er nu niet lekker aan een broodje eiersalade? Maar is het ook gezond? Maak nu thuis zelf verse eiersalade, die bovendien veel beter smaakt dan de verpakte uit de winkel en ook nog eens veel gezonder is. Het recept voor de eiersalade is heel eenvoudig en eigenlijk een vrij standaard recept. Door het gebruik mayonaise-light ben je ook nog eens verantwoord bezig. Dus wil jij ook iets lekkers maar verantwoords tussendoor, probeer dan nu meteen het recept uit voor de verse eiersalade en geniet!

Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 90 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise-light
  • verse bieslook
  • Gesnipperde augurk
  • Kerrie poeder
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze: Verse eiersalade

  1. Doe wat water in een pan en zet dit op een middel hoog vuurtje.
  2. Voeg na ongeveer 5 minuten de 4 eieren in de pan.
  3. Laat de eieren ongeveer 15 minuten koken. ( Let op de eieren moeten hard gekookt zijn )
  4. Wanneer de eieren gaar zijn, giet je ze af en haal je de schil van de eieren.
  5. Prak de eieren fijn en voeg 2 eetlepels mayonaise toe.
  6. Snijd de bieslook fijn en versnipper de augurk.
  7. Voeg vervolgens de bieslook, augurk, wat kerriepoeder, zout en peper toe voor de smaak.
  8. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Laat de salade ongeveer 45 minuten afkoelen in de koelkast.
  9. Nadat de eiersalade is afgekoeld verdeel je de salade over 4 broodjes.

Tip

Heeft de verse eiersalade gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

No comments yet.

Geef een reactie