Vissoep

Recept Vissoep

vissoepEen heerlijke lichte vissoep die zijn oorsprong kent in Marokko. Deze vissoep is Lekker en gezond en is te maken met alle witte vissoorten, dus naar smaak te maken! Je kunt deze soep serveren als een voorgerecht of als een tussengerecht. De vissoep is makkelijk en simpel te bereiden en kost je maar 45 minuten tijd, daarna kun je heerlijk genieten van je vissoep. Volg de overzichtelijke bereidingswijze zoals hieronder is beschreven en voor je het weet zit je aan tafel met je heerlijke portie vissoep! Meer lekkere soepjes vind je ook in het kookboek 500 soepen.

Gang: Voorgerecht
Keuken: Marokkaans
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 2

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stuks prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 aardappelen
  • 2 wortels
  • 200 gram witvis
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • peper en zout
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • 1 kom gepelde garnalen
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwijder het buitenste blad van de prei en bleekselderij.
  2. Was de groenten goed onder de stromende kraan en snijd deze vervolgens in fijne stukjes.
  3. Schraap de wortels, schil de aardappelen en snij deze in kleine stukjes.
  4. Het visvlees snij je ook in blokjes en bak deze in boter tot ze lichtbruin van kleur worden.
  5. Haal de vis blokjes uit de pan en laat de pan op zacht vuur staan en doe de gesneden groenten in de pan.
  6. Breng het geheeld op smaak met behulp van de kruiden, meng daarna alles goed door elkaar.
  7.  Voeg de bloem toe en roer 2 minuten. Giet dan het koude water erbij en doe de deksel op de pan laat dit vervolgens 15 minuten koken.
  8. Na 15 minuten gekookt te hebben voeg je de crème fraîche toe samen met de gepelde garnalen en de lichtbruin gebakken blokjes vlees.
  9. Breng de soep op smaak met wat peper en zout, de peterselie kan er nu ook bij. Roer alles door elkaar en laat het nog even 5 minuten koken.

Tip

Heb je de Marokkaanse wortelsalade al geprobeerd?

,

No comments yet.

Geef een reactie