Wortelcake

Recept Wortelcake

WortelcakeVoor de cakeliefhebbers; Carrot cake of op zijn Nederlands wortelcake! Een lekkere cake om op te dienen voor uw bezoek of ter traktatie. Het is een recept bedoelt voor 8 personen en heeft een korte bereidingstijd van maar een klein half uurtje. Wacht niet langer en probeer deze wortelcake te maken want lekker is het is zeker!

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 1 winterpeen, dun geraspt
  • 2 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram verse roomkaas (kuip 150 g)
  • 125 gram blanke rozijnen (zak 250 g)
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Materialen

  • Bakpapier
  • Bakblik (20 x 20 cm)

Bereidingstijd: 2 u 30 min. (waarvan 120 min wachten)     8 porties

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Leg vervolgens het bakpapier op de bodem van de bakvorm en smelt 150 gram boter. Meng de boter, suiker, wortel, eieren en een mespuntje zout met een garde of een mixer in een kom. Zeef het bakmeel boven het mengsel en klop de kaneel erdoor. Roer daarna de rozijnen erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
  3. Bak de wortelcake in het midden van de oven voor ca. 45 min. tot het goudbruin en gaar is. Je kunt de gaarheid testen door in de cake te prikken met een satéstokje, het stokje moet  er dan weer schoon uit komen. Haal de cake uit de oven en laat het minstens 1 uur afkoelen.
  4. Laat de rest van de boter zacht worden. Voeg de poedersuiker, roomkaas en vanillesuiker toe en mix het met de mixer, tot er een glad glazuur ontstaat.
  5. Neem de cake uit de bakvorm en leg het op een schaal. Strijk het glazuur met een over de cake uit en laat het glazuur langs de rand druipen.
  6. Zet de cake vervolgens een 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur wat opstijft.
  7. Snijd de cake in blokken en halveer ze diagonaal of recht en de wortelcake mag geserveerd worden!

Bron: ah.nl

No comments yet.

Geef een reactie