Zelfgemaakte kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter recept

Kruidenboter is vaak een van lekkerste dingen die je op een stokbroodje kunt doen of door de salade doet. Maar al die kant en klare kruidenboters in de supermarkt zijn vaak niet zo lekker als de zelfgemaakte kruidenboter. Daarom vindt u nu hieronder het recept voor kruidenboter. Maak van uw stokbroodje een werkelijk eetfestijn en geniet van dit klassieke recept voor overheerlijke zelfgemaakte kruidenboter. Het is een simpel recept, maar als nog ontzettend lekker en fris van smaak.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Bereidingstijd:
Aantal personen: 6

Zelfgemaakte kruidenboter
Author: 
Recipe type: Bijgerecht
Cuisine: Frans
Prep time: 
Total time: 
Serves: 6
 
Kruidenboter is vaak een van lekkerste dingen die je op een stokbroodje kunt doen of door de salade doet.
Ingredients
  • 500 gram roomboter
  • Bosje peterselie
  • Bosje bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper
  • Stokbrood of toastjes
Instructions
  1. Laat eerst de roomboter zacht worden. Dus zet de roomboter niet in de koelkast.
  2. Als de roomboter zacht genoeg is doe je de boter in een diepe schaal. Prak in de boter in het midden een klein kuiltje.
  3. Snijd vervolgens de peterselie, bieslook en knoflook fijn.
  4. Voeg de gesneden kruiden, zout en peper toe aan de boter. Zorg ervoor dat het in het kuiltje terecht komt.
  5. Meng alles goed door mekaar zodat de kruiden gelijk verdeeld is.
  6. Wanneer dat allemaal gedaan is, pak je een stuk vershoudfolie. Schep vervolgens de kruidenboter in het midden op de vershoudfolie en draai de boter als een snoepje in een rol.
  7. Leg vervolgens de zelfgemaakte kruidenboter in de koelkast zodat deze hard kan worden.
Notes
Heeft de zelfgemaakte kruidenboter gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!
Nutrition Information
Serving size: 15 gr. Calories: 86 Fat: 9

 

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie