Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade recept

ZuurkoolsaladeEen lekkere salade met zuurkool, rucola en spitskool die u in een handomdraai hebt gemaakt. Deze zuurkoolsalade is daarnaast helemaal vegetarisch dat wilt zeggen dat er ook geen ei in wordt gebruikt. Dus helemaal geweldig voor de vegetariërs onder ons om eens lekker te gaan maken. Dit recept is bedoelt voor 4 personen en kunt u serveren als een bij of voorgerecht. Wacht niet langer en ga lekker lekker aan de slag met deze heerlijke en uiteraard gezonde zuurkoolsalade recept!

Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 45 min.
Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 gram wijnzuurkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 300 gram gesneden spitskool
  • 75 gram rucola
  • Extra vergine olijfolie

Bereidingswijze: Zuurkoolsalade

  1. Begin met het laten uitlekken van de zuurkool met behulp van een vergiet. Druk met een vork of iets degelijks zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de karwijzaad ongeveer 1 min tot het een kleurtje begint te krijgen.
  3. Voeg vervolgens de zuurkool er aan toe en bak het 2 minuten door. Voeg daarna de spitskool toe en bak nog een 3 minuten lekker door.
  4. Laat het daarna circa 30 minuten afkoelen tot het op kamertemperatuur is gekomen. Meng de kool samen met de rucola.
  5. Breng de zuurkoolsalade op smaak met wat peper en/of zout en besprenkel de salade met extra vergine olijfolie.

Tip

Heeft de Zuurkoolsalade gesmaakt en ben je opzoek naar meer lekkere recepten? Bekijk ze dan hieronder!

,

No comments yet.

Geef een reactie